Inloggen
NederlandsNederlands

Over ons

OVER ONS

Wegter Home is een Nederlands familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring in het maken van keramiek. We hebben veel ervaring met wereldwijde handel en reizen om inspiratie op te doen over nieuwe technieken. Op dit moment vertegenwoordigen we dan ook vele serviesmerken in meer dan 28 landen. We hechten veel waarde aan kwaliteit en innovatie en koesteren ons Nederlandse porseleinerfgoed. We streven er voortdurend naar om prachtige producten te maken waar mensen aan de eettafel van genieten. Aan de eettafel maak je veel herinneringen, deel je momenten uit je leven, komen families samen en worden vriendschappen versterkt. Daarom is dit de plek waar we onze inspiratie vandaan halen.


ONZE EXPERTISE

Wegter Home brengt sinds 1916 elegantie en stijl in het leven van mensen. Dat doen we met innovatieve keramische producten van hoge kwaliteit. We begonnen in de vorige eeuw als groothandel in glas, porselein en aardewerk en groeiden gestaag uit tot een gespecialiseerde producent van porseleinen serviesgoed. Altijd met groot respect voor traditie en een hoge kwaliteitsstandaard. Hoewel we voortbouwen op het Nederlandse gebruik van porselein maken, zijn we altijd op zoek naar nieuwe methoden en technieken om onze producten te verbeteren. Nieuwe porseleinen collecties borduren dan ook voort op ons succes: ons porselein is een gewild symbool van een moderne en kwaliteitsbewuste levensstijl.


PORSELEIN, AARDEWERK & STEENGOED

Steengoed is een niet-poreus keramisch servies dat is gemaakt van steengoedklei. Deze klei is gebakken bij een temperatuur van tussen de 1150 en 1300 graden Celsius. De relatief hoge baktemperatuur, dikke structuur en de mix van klei en glaskeramiek dragen allemaal bij aan de duurzaamheid van het servies. Verder heeft dit servies vaak kleurpatronen en variaties die lijken op die van natuursteen, al voordat het geglazuurd is. Steengoed kan mooi worden geglazuurd met een kleurrijke matte of glanzende afwerking, net als andere serviezen. Over het algemeen heeft steengoed een rustieke, aardse uitstraling, waardoor het zeer geschikt is voor een casual look die óók elegant is. Onze Dutch Rose Organic servies is een voorbeeld uit onze steengoedcollecties


AARDEWERK

In vergelijking met steengoed bakken we aardewerk bij een lagere temperatuur om het hard te maken. Het is een poreus keramieksoort dat veel breekbaarder is dan steengoed. Ook moet aardewerk vóór gebruik worden geglazuurd of beschilderd. Net als steengoed heeft aardewerk een rustieke uitstraling.


PORSELEIN 

Porseleinen servies is gemaakt van een kleisoort met fijne deeltjes. Meestal bestaat het uit een veldspaat, kaolien en kwarts, die we bij hogere temperatuur bakken. Dit maakt het uiteindelijke servies zeer duurzaam en niet poreus. Door dit proces kan het servies dunner en fijner van vorm zijn, waardoor het als het ware een transparant uiterlijk krijgt. Zo kunnen gevormde details in het ontwerp van het servies worden verwerkt.  


VAN CONCEPT NAAR PRODUCT

Wegter Home is aanwezig bij elke stap van het creatieve proces. Van het eerste concept tot de tastbare producten: we bekijken alles met een scherp oog voor detail en focussen ons op kwaliteit. Ons dynamische en creatieve team is voortdurend bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van onze collecties. Dat doen we met respect voor de fijne balans tussen onze Nederlandse traditie en de hedendaagse trends. En dat resulteert in onze klassiek vitale collecties met een modern randje. Onze successen zijn niet alleen te danken aan ons ontwerpteam, maar ook aan onze nauwe relaties met partners in Azië en Europa: dankzij deze samenwerkingen kunnen we onze hoge mate van kwaliteit waarborgen gedurende het gehele productieproces. 


MISSIE

We raken geïnspireerd door simpele geluksmomentjes aan de eettafel. Deze plek is namelijk de basis voor langdurige gezondheid en geluk! Onze merken en collecties bieden mensen meer stijl en schoonheid in hun dagelijkse routine. Een prachtige mok om de dag me te beginnen, een feestelijk glas voor je gasten, een aardewerken schaal voor verse groenten en fruit en servetten die heerlijk zacht aanvoelen: dit zijn de simpele momenten waarvan wij geloven dat ze het dagelijks leven rijker maken. We geloven echt in kwaliteit boven kwantiteit en creëren daarom collecties die jarenlang meegaan. Dat doen we met producten die tijdloos zijn en waarvan je elke dag kunt genieten. Zelfs om de eenvoudigste momenten mee te versterken. 


"With a keen eye for detail, we create a variety of style concepts and brands for any occasion and different moments of the day."

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen